Exemple de iluzii optice

December 19, 2018 in Uncategorized by mnpeaadmin

Dar, daca figura este privita cu Atentie, se observations ca fiecare Latura a triunghiului Alb este spatiu gol. Ochiul Uman percepe, dans figura din stanga, un triunghi Alb déter de cele trei cerculete si de triunghiul intrérupt. Iluzii optice Care păcălesc ochiul şi derutează creierul, ne distorsionează percepția asupra realității. Coltul din stanga este mult mai indepartat de Ochi decat coltul din Drea. Dans aceste Momente, chiar si Campia orizontala apare pentru un moment inclinata, ca apoi sa revina la pozitia obisnuita. Care dintre aceste iluzii optice ți s-a părut cea mai derutantă? Cand este o Casa, cand, nici nu stii ce sa crezi. In cele ce urmeaza, ne vom apleca asupra iluziilor optice. Ochiul Uman nu poate aprecia dimensiunea unui obiect fara a Tine cont de distanta; de aceea, Desi doua obiecte au ca rezultat proiectii egale PE Retina, tindem sa Consideram obiectul Care pare mai indepartat mai mare. Aceasta deoarece rata de miscare a rotii difera de rata de Prezentare a filmului. Desi sistemul Vizual Indica segmentul AB ca fiind mai lung, en Realitate, segmentele sunt egale ca lungime daca le masuram.

De aici, apare o miscare Aparenta in sens invers dupa stingerea miscarii Reale. Efectul este identique cu Asezarea unei Oglinzi in acest punct: obiectul pare ca se imparte in doua – o parte superioara si una inferioara, rasturnata si idtenta cu prima. Exista doua structuri de acest Gen: o structura realizata DIN firbra de sticla DIN anul 1997, localizata in Rezervatia LongHouse, East Hampton New York si o versiune pictata confisata DIN aluminiu DIN anul 1998 amplasata in Galeria Nationala de Arte DIN Washington DC. Descoperirile recente Indica faptul ca un creier de maimuta contine Celule Care “umplu” golurile DIN conturul unui obiect, dand nastere unui bloc contur iluzoriu. PE Langa aceasta, EI au construit baza si alte Elemente Orizontale, mai inalte in Centru fata de margini, iar coloanele au fost “umflate” Poutine in jurul mijlocului. Dans timpul aterizarii unui avion, pasagerii VAD peisajul inclinat fata de cabina si totodata simt Actiunea COMBINATA a Fortei gravitationale si a Fortei centrifuge. ASA ITI Poti da seama Cat de relativ este totul. DIN Nou, intervalul dintre cele doua aprinderi successives trebuie sa fie adecvat – Cam o zecime de Secunda intre cele doua Flash-URI. Daca te uiti mai atent o sa vezi ca sunt defapt paralele. Privit DIN unghiul potrivit, acest parc arată ca un glob tridimensionnel imens.

Ca si in Iluzia Muller-Lyer, cele doua Linii Orizontale Apar inegale in lungime, desi in Realitate sunt egale. Fixează-ți privirea pe unul dintre ele și VEI observations că nu e așa. In cadrul perceptiei false a distantei, Intervin nu numai greseli de interprétare a lungimii si a formei, Dar Si a marimii in spatiu. Ideea consta in faptul ca ne inchipuim Luna (si soarele) la aceeasi distanta fata de Ochi ca si Cerul inconjurator; acolo unde BOLTA cereasca pare mai indepartata, discul lunaire (solaire) apare Marit. Coloane cu colturi oarecum mai largi, Care se curbeaza en intérieur si podeaua Care e cu 6 cm mai înaltă in Centrul sau, toate acestea conspira la a da partenonului o frumusete uimitoare, ce este evidenta chiar si asa cum se prezinta constructia in zilele noastre. La coborarea de PE o Panta a unui munte, orizontul pare foarte ridicule. EA consta in cresterea Aparenta a dimensiunilor lunii aproape de Orizont de 2,5-3,5 ori mai mult fata de cand se afla in inaltul cerului. Triunghiul de mai jos nu ar putea exista niciodata. Omul sesizeaza pozitia inclinata a vagonului in care se afla, Dar numai pana la un anumit Grad. Lunii de la Orizont in comparatie cu Alte Elemente DIN campul Vizual, precum copaci, dealuri sau cladiri. Aici intervenir impresia vizuala si senzatia musculara.

Daca un TREN coteste en plin mers, se observations cum toate obiectele verticale DIN peisaj incep sa se incline. Mirajul este un FENOMEN Optic produs prin réfractactia treptata a razelor de Lumina in straturile de AER cu densitati diferite (de exemplu, in straturile de AER DIN vecinatatea solului, atunci cand Temperatura acestuia este diferita de aceea a atmosferei).